I denne artikkelen skal vi diskutere hva som er viktig når vi skal begynne å tenke på å opprette vår egen bedrift. Det første vi må vite er jo selvsagt hva bedriften vår driver med, og om det er nødvendig å involvere flere folk i den eller ikke. Det vi mener her er at det finnes mange forskjellige typer bedrifter. Vi skal ikke fokusere på hverken den ene eller den andre, men når en privatperson skal opprette egen virksomhet så er det veldig ofte et enkeltmannsforetak. Det finnes forskjellige krav for å opprette de forskjellige typene virksomheter etter norsk lov og dette er noe man bør holde seg oppdatert på, siden det kan fort hende at lovene endres.

Så, når vi først har det klart for oss nøyaktig hva det er bedriften vår driver med så kan vi begynne å tenke på å lage en forretningsplan. Hvordan skal vi produsere / lever tjenesten vår? Hvor mange ansatte trenger vi? Trenger vi lokaler for å komme i gang? Lagerplass? Alle disse tingene er viktige, men vi kommer uansett absolutt ingen vei uten en viktig ting. Nemlig kapital. Dersom du ikke trenger altfor mye så kan du skaffe deg lån på dagen i den gitte lenken. Det er alltid anbefalt å starte smått og ikke investere for mye inn i bedriften din før den har overlevd en test-periode på fem år. De fleste virksomheter overlever nemlig ikke denne perioden. Derfor kan det være lurt å være solid og sikker på kundene sine før man begynner å investere mer inn i selskapet sitt.

Det er også veldig viktig å huske at du er etter loven påkrevd å føre regnskap på bedriften din. Dersom du ikke vet hvordan man gjør dette, så anbefales det sterkt at du ansetter noen som har kompetanse i dette feltet. Det er nemlig straffbart å rote til dette, så følg nøye med på hva du driver med.

Dersom du skal åpne lokaler så må du også huske på at husleie kan være veldig dyrt, og mye av kapitalen i begynnelsen kommer til å gå til dette. Spesielt før man begynner å få en positiv kontantstrøm, noe som ofte kan ta noen år. Planlegg derfor flere år fremover og vær forberedt på det verste etter beste evne. Det er viktig å ha noe vi kaller god soliditet. Dette vil enkelt og greit si at dersom noe ikke går etter planen så har vi oppsparte penger til å håndtere disse utgiftene. Det neste som er veldig viktig er som sagt kontantstrømmen, og denne kommer til å hjelpe oss å ha god likviditet. Det vil rett og slett si at vi har tilgjengelige penger til å betale regningene våre etter hver periode. Alt dette kan man få hjelp til , men selve ideen og det produktet du vil bidra med til samfunnet er kilden til inntekten din. Fokuser på den først og fremst! Husk at etterspørsel er det viktigste.

Author emil
Published
Categories Uncategorized

Siste innlegg

Investors Business Daily

youplay