I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på hvordan vi kan bruke teoriene som har blitt ganske populære kalt “agile” og “lean”, og vi skal se spesielt på hvordan ledere kan være i slike miljøet og hva de som rekrutterer bør se etter når de skal velge seg ut en ansatt. Det kan være vanskelig å forstå hva agile er, men om selve konseptet skal vi ikke snakke så altfor mye utenom det som er relevant for emnet vårt. Det første vi må forstå er hva vi ser etter i en ansatt under disse forholdene.

Ansettelse

Det vi skal se etter er folk som ikke er så fikserte på å gjøre ting på en spesiell måte, altså det vi kaller for et “fixed mindset”. Det vi heller vil ha fra våre ansatte er det vi kaller for et “growth mindset” og det sier da altså om at innstillingen vår er på vekst, og ikke på å finne en spesiell struktur som vi for alltid kan forholde oss til.

Disse menneskene som vi skal rekruttere prøver altså å finne en forklaring på både problemene og på løsningene sine. De vil heller finne ting som de kan gjøre noe med selv. Dette sier altså noe om hva slags motivasjon de vi ansetter har til å faktisk finne en løsning på problemene

sine. Vi ser også etter noen som på mange måter kan være en helt annerledes ansatt enn det som vi vanligvis ser på. Ikke se kun på erfaring og teknisk ekspertise. Se også på hva slags motivasjon denne personen har. Hva er det som driver dem? Vi er på jakt etter noen som styres av en indre motivasjon, etter noen som har lyst til å lære så mye som mulig, og så ofte som mulig. Noen som gjøre det de gjør på grunn av at de har en slags lidenskap.

Kostnader

I det lange løp så kommer dette til å spare enorme kostnader og tjene inn masse penger til bedriftene, med tanke på at alle våre ansatte er mennesker som er motiverte av noe annet enn penger. Det er jo selvfølgelig slik at penger alltid kommer til å være en motiverende faktor for oss alle sammen med tanke på at vi trenger penger for å leve. Dersom du personlig trenger litt ekstra kan du finne et lån på dagen i denne lenken.

Ledere

Når vi skal finne tak i ledere til organisasjonen vår så må vi også se etter ledere som deler makt og erfaring, i stedet for å være “ute etter seg selv”. Det finnes alltid konkurranser mellom mennesker, men de vi ser etter har gått over til å et mindre tradisjonelt miljø. Vær på jakt etter dette folk som dette.

Author emil
Published
Categories Uncategorized

Siste innlegg

Investors Business Daily

youplay